Διακρίσεις


Διπλή διάκριση στα Environmental Awards 2016 για την ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και το Energyclub.gr

Σε μία ιδιαίτερα εορταστική και αισιόδοξη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε για 4η χρονιά φέτος, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, η τελετή απονομής των Environmental Awards 2016.

Για την ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. & το www.energyclub.gr  ήταν διπλή η διάκριση  διότι κατάφερε να κερδίσει το SILVER βραβείο στην κατηγορία με θεματική ενότητα την κυκλική οικονομία αλλά και το BRONZE βραβείο στην κατηγορία της αειφόρας ανάπτυξης σε συνδυασμό με την μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων.

Το βραβείο  στην κατηγορία της Κυκλικής Οικονομίας  παρέλαβε η κυρία Μπέτυ Οικονόμου Υπεύθυνη Έρευνας Αγοράς και διαχείρισης ISO της ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Η βράβευση της εταιρείας αφορά  ότι στο  πλαίσιο της φιλοσοφίας της ότι τίποτα δεν απορρίπτεται και ότι μπορεί να δημιουργηθεί κέρδος από υλικά που άλλοι θεωρούν άχρηστα αλλά και της περιβαλλοντικής της υπευθυνότητας, έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή για το χώρο των ΑΠΕ ιστοσελίδα, το www.energyclub.gr, όπου οι επισκέπτες, εκτός του ότι μπορούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των ΑΠΕ σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν οποιοδήποτε προϊόν ή ανταλλακτικό, καινούριο ή μεταχειρισμένο, προς αγορά, ενώ έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν και τις δικές τους αγγελίες με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ή προϊόντα προς πώληση άμεσα και χωρίς χρέωση.

Με τον τρόπο αυτό τόσο οι πελάτες της εταιρείας όσο και οποιοσδήποτε επισκέπτης της ιστοσελίδας (που δραστηριοποιείται στο χώρο των ΑΠΕ) ενθαρρύνεται να προωθεί μεταχειρισμένα μηχανήματα ή ανταλλακτικά προς πώληση και επομένως επαναχρησιμοποίηση και έτσι προκύπτουν οφέλη περιβαλλοντικά μέσω της μη απόρριψης επιβλαβών για το περιβάλλον υλικών και οικονομικά, δηλαδή οικονομικό κέρδος για το χρήστη της υπηρεσίες το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως κίνητρο για τους λιγότερο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους χρήστες. Επίσης μηχανήματα (π.χ. inverter), που δεν λειτουργούν πλέον που προκύπτουν από τα συντηρούμενα φωτοβολταϊκά πάρκα πελατών, δεν απορρίπτονται αλλά υπόκεινται σε επεξεργασία ώστε τα μέρη τους να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά.

Η ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., η οποία είναι πιστοποιημένη κατά το πρότυπο ISO 14001:2004  για την Περιβαλλοντική Διαχείριση, ανακυκλώνει όλα τα υλικά που προκύπτουν από τη λειτουργία των γραφείων όπως χαρτί, μελάνια, πλαστικά μπουκάλια κλπ, αλλά και στον τομέα της κατασκευής επαγγελματικών και βιομηχανικών κτιρίων φροντίζει για τη σωστή διαχείριση και ανακύκλωση όλων των παράγωγων της λειτουργίας του εργοταξίου.

Το βραβείο στην κατηγορία της αειφόρας ανάπτυξης σε συνδυασμό με την μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων παρέλαβε o κύριος Μαργαρίτης Ηλίας Εμπορικός Διευθυντής της  ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.  Η βράβευση της εταιρείας αφορά  ότι  επένδυσε στη μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας κατά τη λειτουργία της. Με γνώμονα τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος αλλά και για να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη επένδυσε σε επαγγελματικά αυτοκίνητα νέας μη ρυπογόνου τεχνολογίας με οικονομία κατανάλωσης καυσίμων καθώς επίσης αναβάθμισε ενεργειακά τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην έδρα της στην Κάτω Αχαΐα, με led φωτισμό, κλιματισμό ενεργειακής κλάσης, ξηρά εσωτερική δόμηση, μονωτικά δάπεδα κτλ.

Η ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες της σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει αναπτύξει το μοναδικό ενεργειακό δίκτυο, λειτουργώντας δύο υποκαταστήματα, διαμορφωμένα και αυτά όπως και η έδρα στη λογική της εξοικονόμησης ενέργειας, ένα στη Θήβα και ένα στα Ιωάννινα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για περαιτέρω επέκταση του δικτύου και σε άλλα κομβικά σημεία στην Ελλάδα (www.pv-spyropoulos.gr). Τα σημεία των υποκαταστημάτων έχουν επιλεγεί στη βάση της συγκέντρωσης φωτοβολταϊκής ισχύος στην εκάστοτε περιοχή και συνεπώς του μεγέθους των αναγκών για συντήρηση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Κάθε κατάστημα της ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. είναι συγχρόνως μια τεχνική βάση που διαθέτει αποθήκη με stock υλικών, ειδικό εξοπλισμό για την συντήρηση φωτοβολταϊκών πάρκων και κτιρίων, πλήρως εξοπλισμένα servicevan και μόνιμο τεχνικό προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο για να ανταποκριθεί άμεσα και με χαμηλό κόστος στις πιο απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς. Ως συνέπεια του δικτύου καταστημάτων, έχουν μειωθεί σημαντικά οι αποστάσεις που πρέπει να διανύουν τα οχήματα της ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και συνεπώς η κατανάλωση καυσίμων με τα συνεπακόλουθα περιβαλλοντικά οφέλη (μείωση εκπομπών αέριων ρύπων, περιορισμός στην συμμετοχή στην εξάντληση φυσικών πόρων). Συγκεκριμένα, παρά την αύξηση του πελατολογίου συντήρησης και του αριθμού των οχημάτων της εταιρείας, παρατηρήθηκε μείωση των εξόδων για καύσιμα κατά ποσοστό 30%, συγκριτικά με τα αντίστοιχα έξοδα πριν τη δημιουργία του δικτύου καταστημάτων.

© 2019 energyclub.gr All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας elogic.gr