Η Αίγυπτος μετατρέπει την άμμο σε ενέργεια!

Η Αίγυπτος μετατρέπει την άμμο σε ενέργεια!

08/02/2021

Η Αίγυπτος υπέγραψε με μια κινεζική εταιρεία ένα πρωτόκολλο συνεργασίας για την τοπική κατασκευή φωτοβολταϊκών ηλιακών συλλεκτών από άμμο, στο πρώτο τέτοιο έργο στην περιοχή.

Ο όμιλος Enara σχετικός με υπηρεσίες ανανεώσιμης ενέργειας που εδρεύει στην Αίγυπτο υπέγραψε στις 28 Δεκεμβρίου 2020, ένα πρωτόκολλο συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία ενέργειας Chint για τη δημιουργία ενός έργου που στοχεύει στην τοπική κατασκευή ηλιακών συλλεκτών από πλούσια σε πυρίτιο άμμο.

Ο Mohammad Adel, διευθυντής ανάπτυξης έργων στην Enara, είπε στο πρακτορείο Al-Monitor ότι η συνεργασία με την κινεζική εταιρεία θα σηματοδοτήσει ένα τεράστιο άλμα στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στην Αίγυπτο, θεωρώντας ότι η εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα και έχει ήδη εγκαταστήσει τρεις σταθμούς ηλιακής ενέργειας στο συγκρότημα ηλιακής ενέργειας Benban στην επαρχία Aswan.

Ο Adel είπε ότι ο όμιλος Enara επιδιώκει να ενισχύσει την τοπική παραγωγή, να εντοπίσει τη σύγχρονη τεχνολογία και να ανταλλάξει παγκόσμιες εμπειρίες στους τομείς της ενέργειας και της γεωργίας χρησιμοποιώντας νέες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είπε ότι η ομάδα ζητά επίσης τη συμβολή της κυβέρνησης στο αναπτυξιακό της σχέδιο για την ενίσχυση της αιγυπτιακής οικονομίας.

difernews.gr

© 2019 energyclub.gr All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας elogic.gr