Σκωτία: Αποστακτήρια ουίσκι χρησιμοποιούν ανανεώσιμη ενέργεια

Σκωτία: Αποστακτήρια ουίσκι χρησιμοποιούν ανανεώσιμη ενέργεια

08/02/2021

Η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Σκωτία έχει να αναδείξει μια σειρά από ενδιαφέροντα έργα τα οποία εστιάζουν στη θαλάσσια ενέργεια.

Μια πρωτότυπη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας η οποία παράγεται από υποθαλάσσιες ανεμογεννήτριες αποτελούν τα αποστακτήρια ουίσκι που βρίσκονται στα δυτικά της Σκωτίας τα οποία θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από υποθαλάσσιες ανεμογεννήτριες.  

Το έργο υλοποιείται από τη Nova Innovation και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται μεταξύ των νησιών Jura και Islay, που αποτελούν μέρος του Inner Hebrides.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η θαλάσσια ενέργεια μπορεί να συμβάλλει στην απανθρακοποίηση των κοινοτήτων και των επιχειρήσεων.

Το έργο «Oran na Mara» των 3 μεγαβάτ (MW) εκτιμάται ότι θα μειώσει την εξάρτηση των νησιών από ορυκτά καύσιμα στέλνοντας ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο.

Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια θα διατεθεί σε δέκα αποστακτήρια ουίσκι μέσω απευθείας σύνδεσης ή μέσω του δικτύου.

Η Crown Estate Scotland, η οποία διαχειρίζεται θαλάσσια, παράκτια και αγροτικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και εμπορικά ακίνητα, παρείχε στη Nova Innovation μια συμφωνία η οποία επιτρέπει στην εταιρεία να ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες. Εάν όλα πάνε στο σχέδιο, το έργο θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία έως το 2022.

ΙΕΑ: Σημαντικές οι προοπτικές της παραγωγής ενέργειας από θαλάσσιες τεχνολογίες

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι η «παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από θαλάσσιες τεχνολογίες» αυξήθηκε κατά περίπου 13% το 2019.

Αν και αυτό είναι θετικό, ο ΙΕΑ προσθέτει ότι οι πολιτικές που προωθούν την έρευνα και την ανάπτυξη απαιτούν περαιτέρω μειώσεις κόστους και ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας.

insider.gr

© 2019 energyclub.gr All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας elogic.gr