Οι μπαταρίες γλύτωσαν 500.000 $ στους καταναλωτές κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Οι μπαταρίες γλύτωσαν 500.000 $ στους καταναλωτές κατά τη διάρκεια του καύσωνα

20/07/2018

Ενώ οι άλλες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας έλεγαν τους πελάτες τους να μειώσουν την ενέργεια που χρησιμοποιούσαν κατά το πρόσφατο κύμα καύσωνα, στο Vermont των ΗΠΑ, η Green Mountain Power επικεντρώθηκε σε μια διαφορετική τακτική.

Επί χρόνια, η GMP εργάστηκε για τη δημιουργία ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας για χρήση κατά τις ώρες αιχμής ζήτησης και ο Αντιπρόεδρος της GMP Josh Castonguay λέει ότι το σύστημα λειτούργησε όπως σχεδιάστηκε.

Ο Castonguay λέει ότι για να εξοικονομήσει χρήματα στο Βερμόντ τις μέρες του κάυσωνα, "τράβηξε" αποθηκευμένη ενέργεια από 500 μπαταρίες Powerwalls Tesla, καθώς και από εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας στο Rutland και το Panton.

Σκεφτείτε το σαν ένα παιχνίδι. Η GMP περιμένει μέχρι τη στιγμή της μέγιστης ζήτησης και τότε διοχετεύει όλη την αποθηκευμένη ενέργεια στο δίκτυο. Αυτό μειώνει την ανάγκη για ένταξη στο δίκτυο βρώμικων και ακριβών εφεδρικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Ο Castonguay υπογραμμίζε ότι η στρατηγική της αποθήκευσης ενέργειας επιβεβαιώθηκε απόλυτα στην πράξη.

«Αυτό που συνέβη στις ώρες αιχμής αυτό το καλοκαίρι, ουσιαστικά αξίζει μέχρι και μισό εκατομμύριο δολάρια για τους πελάτες μας και ισοδυναμεί με την αφαίρεση 5.000 κατοικιών από τη ζήτηση του δικτύου κατά τη διάρκεια αυτής της μίας ώρας αιχμής», πρόσθεσε.

Ο ιδιοκτήτης ενος Tesla Powerwall, Mike Wheeler, λέει ότι παρακολουθεί μέσω μιας εφαρμογής στο τηλέφωνό του, πόση ενέργεια αποθηκεύεται στο Powerwall του. Το Powerwall είναι βασικά μια μεγάλη μπαταρία που αποθηκεύει την ενέργεια που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες του Wheeler.

Κατά τη διάρκεια του καύσωνα, η Green Mountain Power χρησιμοποίησε σχεδόν όλα τα αποθέματα της μπαταρίας. Όταν έλεγξε το τηλέφωνό του, λέει ο Mike Wheeler, το Powerwall του ήταν περίπου κατά 80% άδειο
«Υποθέσαμε τότε ότι η GMP τραβούσε την ενέργεια από το Powerwall για να καλύψει τις ανάγκες του δικτύου για τον κλιματισμό μας», δήλωσε ο Wheeler.

Φέτος η πιο δύσκολη μέρα ήταν η 5η Ιουλίου

Ο Castonguay λέει ότι οι πελάτες του θα δουν σύντομα την εξοικονόμηση χρημάτων από τη χρήση των μπαταριών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εγκατασταθεί 500 Tesla Powerwalls στην περιοχή του Βερμόντ και αναμένεται να μπουν άλλα 1.500.

Ο Castonguay δηλώνει ετοιμότητα για το επόμενο κύμα καύσωνα.

«Εγκαθιστούμε καθημερινά καινούργια Powerwalls, οπότε θα έχουμε ακόμη περισσότερη διαθέσιμη αποθηκευμένη ενέργεια, αν έρθει κι άλλος καύσωνας το φετινό καλοκαίρι", είπε.

Τα Telsa Powerwalls χρησιμεύουν επίσης κι ως εφεδρική γεννήτρια όταν σε ένα σπίτι υπάρχει απώλεια σύνδεσης με το δίκτυο.

Στο Βερμόντ μπορεί κανείς να προμηθευτεί ένα Telsa Powerwall με 15 δολάρια το μήνα για 120 μήνες, ή ένα εφάπαξ ποσό 1.500 δολαρίων.

Αν το παραγγείλει κανείς από την ιστοσελίδα του Tesla κανονικά, κοστίζει περίπου $ 8.000.

e-mc2.gr

© 2019 energyclub.gr All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας elogic.gr