Προχωρά η κατασκευή της πιο ισχυρής υπεράκτιας ανεμογεννήτριας (vid)

Προχωρά η κατασκευή της πιο ισχυρής υπεράκτιας ανεμογεννήτριας (vid)

21/10/2019

Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή της πιο ισχυρής υπεράκτιας ανεμογεννήτριας με πτερύγια διαμέτρου 107 μέτρων που παράγει η LM Wind Power. Πρόκειται για την ανεμογεννήτρια Haliade-X 12 MW της General Electric, η οποία επενδύει στις πιο ισχυρές τουρμπίνες ανοιχτής θαλάσσης.

Ο συνδυασμός μεγαλύτερου ρότορα, μακρύτερων λεπίδων και υψηλότερου συντελεστή απόδοσης καθιστά τον Haliade-X λιγότερο ευαίσθητο στις μεταβολές της ταχύτητας του ανέμου, αυξάνοντας την προβλεψιμότητα και την ικανότητα παραγωγής περισσότερης ισχύος σε χαμηλές ταχύτητες ανέμου.

Η συγκεκριμένη ανεμογεννήτρια 12 MW  μπορεί επίσης να παράγει 67 GWh ετησίως και μπορεί να παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να καλύψει 16.000 ευρωπαϊκά νοικοκυριά σύμφωνα με τις συνθήκες ανέμου σε ένα τυπικό γερμανικό χώρο της Βόρειας Θάλασσας.

Η υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας αναπτύσσεται και αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες.  Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή, η GE προωθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 400 εκατ. δολαρίων τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια για την ανάπτυξη του Haliade-X.


(insider.gr)

© 2019 energyclub.gr All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας elogic.gr