Με τις "ευλογίες" της Κομισιόν η Γαλλία δοκιμάζει νέες τεχνολογίες στην παραγωγή ενέργειας από υπεράκτια αιολικά

Με τις "ευλογίες" της Κομισιόν η Γαλλία δοκιμάζει νέες τεχνολογίες στην παραγωγή ενέργειας από υπεράκτια αιολικά

26/02/2019

Το πράσινο φως έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων από το Γαλλικό κράτος για την ανάπτυξη τεσσάρων αιολικών πάρκων ανοικτής θαλάσσης, όπου και πρόκειται να δοκιμαστεί ένας νέος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνεμο.

Η αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή για τον ανταγωνισμό, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η εν λόγω κρατική ενίσχυση συμμορφώνεται με το κοινοτικό δίκαιο και τους κανονισμούς περί κρατικών ενισχύσεων, καθώς είναι αναλογική και θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέας τεχνογνωσίας για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Τρία από έργα πρόκειται να κατασκευαστούν στη Μεσόγειο Θάλασσα (“Golf du Lion”, “Eolmed” και “Provence Grand Large”) και ένα στον Ατλαντικό Ωκεανό (“Groix Belle Ile”).

Το κάθε αιολικό πάρκο θα αποτελείται από 3 με 4 τουρμπίνες, εγκατεστημένης ισχύος 24 MW το καθένα . Οι ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν πάνω σε εξέδρες στην επιφάνεια της θάλασσας. Επιπλέον, οι ανεμογεννήτριες θα συνδέονται μεταξύ τους, καθώς και με τη στεριά μέσω ενός υποβρύχιου καλωδίου. Τα συγκεκριμένα έργα θα χρησιμοποιήσουν μια νέα τεχνολογία, η οποία συνίσταται σε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό ανεμογεννήτριας, πλωτήρα και καλωδίων. 

«Ο στόχος της κρατικής ενίσχυσης είναι να δοκιμαστούν αυτές οι διαφορετικές τεχνολογικές λύσεις, πριν προχωρήσουμε στην ανάπτυξη αυτών  σε μεγαλύτερη πια κλίμακα», αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

energypress.gr

© 2019 energyclub.gr All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας elogic.gr