Κινέζοι θα παράγουν ενέργεια από σκουπίδια στη Λάρισα

Κινέζοι θα παράγουν ενέργεια από σκουπίδια στη Λάρισα

29/01/2019

Τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλική πρωτεύουσα βρέθηκαν Κινέζοι εκπρόσωποι της εταιρείας China Western Power Corporation και είχαν συναντήσεις µε δημάρχους, από τους οποίους ζήτησαν ουσιαστικά τα απορρίμματά τους, υποσχόμενοι μάλιστα… . . μηδενικά υπολείμματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εύρη Τσούμη στο «Έθνος» οι εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου παρουσίασαν το πρότζεκτ τους για την παραγωγή ενέργειας από τα σκουπίδια, σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Την παρουσίαση έκαναν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, Lee Tao, και ο αντιπρόσωπος του Ομίλου στην Ανατολική Μεσόγειο, Κωνσταντίνος Αβραμιώτης.

Ο κ. Lee Tao εξηγώντας το πρότζεκτ ανέφερε πως από τη διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να παραχθεί ενέργεια. Τα υπολείμματα από τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι 5-7% και μπορούν να μετατραπούν σε νέα προϊόντα, ενώ τα υπολείμματα αυτής της διαδικασίας που είναι 5-7% μπορούν να μετατραπούν σε προϊόντα τα οποία μπορούν να διατεθούν προς χρήση, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Τόνισαν μάλιστα πως μπορούν να επεξεργαστούν και σκουπίδια που είναι θαμμένα σε ΧΥΤΑ. Στους φορείς του επιμελητηρίου οι εκπρόσωποι της εταιρείας επισήμαναν πως μπορούν να χρηματοδοτήσουν µε ίδια κεφάλαια όποια έργα αναλάβουν.

Οι εκπρόσωποι του κινέζικου ομίλου είχαν συνάντηση µε τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο. Το ενδιαφέρον τους στην περιοχή εστιάζεται στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας από άχυρα. Σύμφωνα µε πηγές από τον δήμο το πρότζεκτ ενδιαφέρει τον Δήμο Κιλελέρ από τη στιγμή μάλιστα που μπορεί η επένδυση αυτή να χρηματοδοτηθεί από τους Κινέζους.

Η κινεζική αντιπροσωπεία πάντως στις συναντήσεις που είχε µε επιχειρηματίες της περιοχής έδειξε ενδιαφέρον και για την τουριστική ανάπτυξη στα παράλια του νομού. Ένας κλάδος της China Western Power Corporation δραστηριοποιείται και στον τομέα του τουρισμού µε χρηματοδότηση και κατασκευή μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Ο κινεζικός όμιλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου αφού στον ενεργειακό τομέα είναι 112ος στον κόσμο και 3ος στην Κίνα ενώ οι μονάδες σ’ όλο τον πλανήτη παράγουν 120 φορές περισσότερο ρεύμα απ’ ό,τι η ΔΕΗ σε έναν χρόνο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στη Zigong, στην επαρχία Σιτσουάν το 1983. Από την ίδρυσή της, δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, του σχεδιασμού και της παραγωγής καθαρών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Η εταιρεία έχει πελάτες σε 30 επαρχίες, δήμους και αυτόνομες περιοχές της Κίνας, καθώς και σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο υπέγραψε μαζί µε άλλες εταιρείες συμφωνία πλαίσιο για την αγορά ενός έργου φωτοβολταϊκής αποθήκευσης ενέργειας (630MW) στην Αυστραλία. Είναι το μεγαλύτερο έργο στον κόσμο και το συνολικό ποσό της συμφωνίας είναι περίπου 1.712 δισεκατομμύρια γιουάν.

ecopress.gr

© 2019 energyclub.gr All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας elogic.gr