Η ηλιακή ενέργεια καλύπτει επιτυχώς την αυξημένη ζήτηση από το κύμα καύσωνα

Η ηλιακή ενέργεια καλύπτει επιτυχώς την αυξημένη ζήτηση από το κύμα καύσωνα

03/08/2018

Το πρόσφατο κύμα καύσωνα του Ηνωμένου Βασιλείου προκάλεσε αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας. Ευτυχώς, τα υψηλά επίπεδα παραγωγής της ηλιακής ενέργειας συνέβαλαν στην κάλυψη αυτής της πρόσθετης ζήτησης, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με ανάλυση από το Imperial College London, η ζήτηση κατά την έναρξη του καύσωνα στις 23 Ιουνίου αυξήθηκε κατά 860 MW, που ισοδυναμεί με προσθήκη ζήτησης ηλεκτρικής ισχύος επιπλέον 2,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών.

Κάθε αύξηση 1ο Κελσίου ισοδυναμεί με επιπλέον 350 MW ζήτησης ηλεκτρικής ισχύος, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση χρήσης των κλιματιστικών μονάδων και των εμπορικών καταψυκτών.

Οι θερμοκρασίες τον Ιούλιο έφτασαν τους 35 βαθμούς την περασμένη εβδομάδα, κοντά στο ιστορικό ρεκόρ των 38,5 βαθμών που καταγράφηκε το 2003.

Ωστόσο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και οι παρατεταμένες περίοδοι ηλιοφάνειας συνέβαλαν στην ενίσχυση της ηλιακής παραγωγής ενέργειας.

Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, η ηλιακή ενέργεια κάλυπτε το 17% της προσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Δικτύου και του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ.

Αυτό ήταν γενικά το χαρακτηριστικό του περασμένου μήνα, όπου τα 12,8 GW φωτοβολταϊκών της Βρετανίας έσπασαν εβδομαδιαία και ημερήσια ρεκόρ παραγωγής.

Στο τέλος Ιουνίου, παρήχθησαν 533 GWh, ενώ πέντε από τις επτά ημέρες παρήγαγαν επίσης πάνω από 75 GWh.

e-mc2.gr

© 2019 energyclub.gr All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας elogic.gr