Σε μαζική παραγωγή βγαίνει το 2019 το νανο-φωτοβολταϊκό 500 γρ. που αναπτύσσει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ

Σε μαζική παραγωγή βγαίνει το 2019 το νανο-φωτοβολταϊκό 500 γρ. που αναπτύσσει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ

02/02/2018

Το Κέντρο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, εστιάζεται στον πρωτογενή τομέα και αποσκοπεί στη μείωση του κόστους παραγωγής, προσδίδοντας ταυτόχρονα ποιοτική υπόσταση στα ελληνικά προϊόντα και συντελώντας στην προστασία της βιοποικιλότητας.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ και υπεύθυνος του Κέντρου, Στέργιος Λογοθετίδης, σε συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ενημέρωσε τον υπουργό ότι μέσα στο 2019 θα βγει σε μαζική παραγωγή ένα «νανο-φωτοβολταϊκό» βάρους 500 γραμμαρίων, έναντι των 22-23 κιλών που έχουν τα ογκώδη φωτοβολταϊκά συστήματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το νανο-φωτοβολταϊκό αυτό θα μπορεί να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων, σε θερμοκήπια, καντίνες, κτηνοτροφικές μονάδες και beach bar, εξασφαλίζοντας για τον χρήστη μείωση του κόστους ενέργειας.

«Δύο τ.μ. αυτών των νανοφωτοβολταϊκών, μπορούν να παράξουν ενέργεια για την ψύξη δύο ψυγείων 200 λίτρων έκαστο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λογοθετίδης, τονίζοντας ότι «ναι μεν τώρα η απόκτησή τους είναι ακριβή, αλλά όταν θα βγει στη μαζική παραγωγή η τιμή τους θα είναι ανταγωνιστική».

energypress.gr

© 2017 energyclub.gr All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας elogic.gr